2010.10.28. 23:15 Nóri és Csavargó

Csütörtök - kenguruk és koalák

Miután nappali fényben is megnéztük Harringtont, és rácsodálkoztunk, hogy milyen rendben vannak tartva az utcai WC-k, játszóterek, barbecue-helyek, továbbmentünk Crowdy Headig. Itt megnéztük a világítótornyot és gyönyörködtünk a kilátásban. A mólón nyugodtan pecázó helyiekkel találkoztunk, és olyan közel merészkedtünk a lustán napozó pelikánokhoz, amennyire csak mertünk. (Következő nap, amikor egy pelikán majdnem elkunyerálta az kezünkből az ebédünket, rájöttem, hogy ennél közelebb is lehet menni.)

A parti séta után irány a Billabong vadaspark, ahol Ausztrália vadállatait láthatjuk egészen közelről, etethetjük a wallabykat és simogathatunk koalát. Nagyon jó! (A wallabyk a kb. 30 Macropoda-faj egyike, mondhatni a kisebb méretű kengurukat hívják így. Pontosabb taxonómia minket nem érdekelt.) Szerettük a kengurukat, elolvadtunk a koalától, de szerelembe mégis a wombattal estünk, mert aranyos, bumfordi, szelíd és egész nap alszik. Igazi rokonlélek.

A koalák után Port Macquarie-ban megnéztük a világ egyetlen koalakórházát. Mit ne mondjak, nem egy magyar kórház megirigyelhetné a felszereltségüket...

A porti mólón tett séta után lelkifurdalás nélkül tömtük be ebédünket az éhenkórász pelikán szeme láttára, majd tovább indultunk Bellingenbe. Sokáig csendben autóztunk, majd hirtelen ötlettől vezérelve bekapcsoltuk a rádiót. A hegyek közt egyetlen adót találtunk, amelyen gyanús zene szólt. Megkockáztattuk, hogy cigányzenét hallunk, majd amikor felcsendült a Rétest ettem, megégette a számat, akkor kitört belőlünk a röhögés. Ha mi ezt a klubban elmeséljük!

Hogy minél többet lássak Ausztráliából, Bálint nem a főúton akart vinni minket, hanem a hegyek között. Sötétedett már, mire a Bellingenbe vezető útra ráfordultunk. Néhány kilométer után a burkolat eltűnt az útról, és engem baljós érzés fogott el. És lőn - az elmúlt napok esőzései elmosták az utat, így fordulhattunk vissza, vagy 40 km kitérőt téve, mire megérkeztünk. Hála Istennek a backpackers szállóban volt egy szabad szoba, amit örömmel azonnal elfoglaltunk, mert késő volt, hideg és esett. Gyors vacsora, rövid séta, forró zuhany, nagy alvás. Bellingenben jó.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://noriescsavargo.blog.hu/api/trackback/id/tr12419570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása