2010.10.11. 09:51 Nóri és Csavargó

Egy csomó jó dolog

A klímaváltozásban az a jó, hogy mindenütt és mindenhol ugyanaz az idő fogad: esik. Igaz, nem egyfolytában, de nem telik el nap anélkül, hogy egyszer-kétszer neki ne keseredne úgy igazán. Egész otthonos. :)

Bálint munkájában  az a jó, hogy órabérben dolgozik és nem teljesítménybérben, mert az elmúlt napokban pl. falat építettek és betonoztak, s amit építettek estére, az leomlott reggelre. Vagy már délután. Jó, jó, kicsit túlzok.

A boltban - többek közt - az a jó, hogy van tejföl, és esténként tudunk tejfölös tésztát főzni. (Gasztronómusok, sicc!) Vacsora közben filmet nézünk, és ez is nagyon otthonos.

A bélyegekben az a jó, hogy van egy belföldre, meg van egy külföldre. Semmi fakszni.

A baloldalas közlekedésben az a jó, hogy mivel össze vagy zavarodva, ezért inkább ötször is körülnézel minden irányban.

A tömegközlekedésben az a jó, hogy távolság-arányosan kell fizetni a jegyért (miközben a legnagyobb távolság is annyiba kerül, mint egy budapesti vonaljegy), és mindig lehet menetiránnyal szemben ülni. A buszokon szinte csak előre néző ülések vannak, a "HÉV-metrón" (CityRail) pedig át lehet billenteni a háttámlát. Így az ember nem hányja le a szomszédját, és időben felismeri a környéket, ahová indult. Csúcsidőben sincs nagy tömeg, mert a buszokon max. 15 ember utazhat állva, a HÉV-metró pedig kétszintes, rengeteg üléssel.

A meredek utcákban az a jó, hogy edzi a szívedet.

A kukákban az a jó, hogy minden háznak van saját szelektív kukája, amit eleve szelektív-kukásautó ürít. (A kukásautó kivételesen - de teljesen logikusan - balkormányos, hogy jobban tudjon manőverezni az út szélén.)

A könyvtárakban (igaz, nem mindegyikben) az a jó, hogy ingyér' be lehet iratkozni, elég egy igazolványt felmutatni (bármilyet). A "kerületi" könyvtárból pl. egyszerre 20 könyvet kölcsönözhetsz (én visszafogottan csak 10-et hoztam első nap).

A bottle shopban (kb. szeszbolt) az a jó, hogy - mivel más élelmiszerboltokban nem árulnak szeszes italt - itt mindent (sörborpálinka) megtalálsz egy helyen, az eladó pedig figyelmesen külön-külön papírzacskóba csomagolja nektek a két üveg sört, hogy megihassátok hazafelé az úton. (Itt is tilos közterületen alkoholizálni. Viszont nincs zéró-tolerancia.)

A sörösüvegekben az a jó, hogy csavaros kupakjuk van, ezért bárhol, bármikor ki tudod nyitni - és vissza is tudod zárni őket!

A kakadukban az a jó, hogy ... szépek. A magpie-okban is biztos van valami jó.

Hogy vannak rossz dolgok is? Minket juszt se érdekel!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://noriescsavargo.blog.hu/api/trackback/id/tr452361941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pisti apu 2010.10.19. 07:50:18

Örülök, hogy végre megtaláltátok magatokat újra.
Igy tovább!
süti beállítások módosítása