2010.10.16. 22:55 Nóri és Csavargó

Vegetáriánus hét

Nos, a múlt hét a vegetarianizmus hete volt szerte a világban, így ennek örömére a "közeli" hetednapi adventista gyülekezet (az összefüggéshez nem vagyok elég tájékozott) vegetáriánus szakácsbemutatót szervezett. Mivel már régen mozdultunk ki valami programra Bálinttal, így hát gondoltuk, elmegyünk, legalább kipipálhatjuk a vacsorát.

Nagyon kedvesen fogadtak a szervezők, akiknek létszáma (kb. 10 fő) meghaladta a vendégekét, de ez csak tetszett nekünk, mert annál több kaja marad a végén! Haha! Az egész délután háromkor kezdődött, és 5 gyors receptet készített el élőben a két séf, mindezt röpke 3 óra alatt. (Eredetileg ötkor akartak végezni, csak az egyikőjük kissé szájmenéses volt.) Közben kisorsoltak 3 könyvet a Kína tanulmányról, amely az étkezés és az egészség kapcsolatát elemzi, többek közt azt is, hogy a vegetáriánusok nem híznak el olyan könnyen. Gyorsan gondolkodóba estem, mert a jelenlévők között a dagi, dagibb és legdagibb emberek mind vegák voltak. Már épp megfordult a fejemben, hogy Bálintot is gyorsan vegetáriánus étrendre fogom, hátha nekiáll hízni, és Juli is meg lesz elégedve velem, de amíg szálltak az illatok - pontosabban a pirított hagyma illata, mert a szakácsok fűszert alig használtak -, és várva vártuk, hogy elkészüljön a kesudiós kenyér, a mentás tofu vagy a vega-Stroganoff, édes kis alacsony testtömegindexű férjem a fülembe súgta: Éhes vagyok. Ha hazaértünk, megsütöm a kolbászokat.

 A szerzők megjegyzése: Mielőtt bárki is sértve érezné magát, gyorsan leszögezzük, hogy elismerjük a vegetáriánus étkezés és életmód előnyeit. Meg azt is leszögezzük, hogy nagyon szeretjük a mustáros vesepecsenyét, a májas hurkát, a tatár beefsteaket, a paprikás kolbászt, a tejfölös csirkét, a rántott csirkemellett, a vörösboros őzpörköltet. Többek között.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://noriescsavargo.blog.hu/api/trackback/id/tr492390097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palko de ha ez sem jo akkor alexjmurphy lesz ez is 2010.10.23. 09:06:42

Na vegre sikerult regisztralnom.... hat nem igaz hogy minden nev foglalt volt!!! En szeretem a zoldsegeket es a vegetarianus kajakat, ha van mellejuk hurka vagy kolbasz... Juli BMI je szerint alultaplalt, szoval leallunk az abaltszalonnarol es toljuk a tofut!!

Nóri és Csavargó 2010.11.06. 06:17:37

@Palko de ha ez sem jo akkor alexjmurphy lesz ez is: No mi az, a virslit már kizabáltátok a bécsi hipermarketek készleteiből?
süti beállítások módosítása