2010.09.18. 21:38 Nóri és Csavargó

Reggel piknik, este kocsma

Ma reggel Mártiék szépet akartak mutatni nekünk, és elvittek piknikezni. Nem, nem ki a városból, hanem be a közepébe. A tengerparton üldögéltünk, gyönyörködtünk a jó időben és Sydney két emblematikus építményében, az Operaházban és a Harbour Bridge-ben (=Kikötő-híd). [A Jørn Utzon tervezte Operaház elkészülte nem egyértelmű sikertörténet - az építkezés körül komoly gazdasági és szakmai viták folytak, míg kb. 10 év után Utzon kiszállt, távozott Ausztráliából és sosem látta "készen" az Operát, amelynek belső terében a mai napig túlteng a puszta betonfelület.]

A piknik után hazafelé benéztünk két garage sale-re: az emberek megunt holmijukat bolhapiaci áron a kertben/garázsban árulják 1-2 napig. Gyönyörű alpakka tálcákat, szódásüvegeket, porceláncsészéket lehet venni 1-2 dollárért, amelyek nagy bánatomra valószínűleg nem élnék túl a Sydney-Budapest repülőutat. Persze így még gazdaságosabb garage sale-re járni.

Este Lacival hármasban maradtunk, és elvitt minket kocsmába (természetesen a magyar viszonylatban már megkülönböztető módon pub-nak nevezett vendéglátóipari egységről van szó), ahol jó áron jó adag steaket lehet kapni egy pohár csapolt sörrel, miközben az ember rugbyt vagy golfot néz. (Egyiket sem érdemes.)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://noriescsavargo.blog.hu/api/trackback/id/tr702317111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakatka 2010.09.29. 19:10:14

Szerintem az alpakka tálca "túlélné" :-)

Pisti apu 2010.10.19. 07:57:59

Ezért viszont egy kicsit irigyellek benneteket. Steak és hideg sör. Nem semmi.

Nóri és Csavargó 2010.10.19. 08:03:10

@Pisti apu: Nagyon szívesen vinnék neked vacsorára, csak félek, egyik sem élné túl a két napos utat. (Arról nem is beszélve, hogy a biztonságiak valószínűleg elvennék - aztán jól benyomnák!)

Nóri és Csavargó 2010.10.19. 08:09:13

@sakatka: Azóta is jártunk garage sale-en, de a nagy, súlyos vagy törékeny tárgyak eleve kilőve. Alpakka tálcát azóta sem láttam :(
süti beállítások módosítása