"Vegyünk egy avokádót és trutyizzuk össze némi fokhagymával, citromlével, sóval, borssal, pont." (kedvenc gasztro-íróink receptje)
Egy avokádó kb. 2 főre elég, úgyhogy ha a családnak készül, akkor érdemes rögtön kettő-háromból készíteni (kivéve tesztüzemmódban, mivel otthon nem túl olcsó). A másik kardinális szempont, hogy érett legyen az az avokádó! (Sopronban szerencsére ezt leárazzák, mert barna és már megpuhult. :)) Arra is figyeljünk, hogy a megvágott zöldség hamar bebarnul. Szóval 1 avokádóhoz Bálint - Márti receptje alapján - javasol 2 gerezd áttört fokhagymát, egy fél kis fej reszelt hagymát, 2 evőkanál citromlét, sok majonézt és sót-borsot ízlés szerint. Természetesen minden mennyiség adaptálható, Bálintnak fogalma sincs róluk, csak én akartam valami támpontot adni.
Az avokádó magját legügyesebben úgy lehet kiszedni, ha a zöldséget félbevágjuk, egyik felét leemeljük, a nagy gombóc magba belevágjuk a kés élét (a mentők száma 104), majd egy félfordulattal kimozdítjuk és kiemeljük. Ezután a húsát kikanalazzuk és villával összetörjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát, citromlét, sózzuk-borsozzuk, és sok majonézzel krémesre keverjük. Kismókusok kukoricachipsszel eszegetik, nagymókusok pirítósra is kenhetik. Enjoy!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Pisti apu 2010.10.19. 07:45:40
(Ezen a tanszéki gépen nincs hosszú i)
Nóri és Csavargó 2010.10.19. 08:46:23
Majd csinálunk neked, és behunyt szemmel fogjuk enni! :))
aa/szvszl 2010.11.06. 01:44:41